Training Zelforganiserende Teams

Het omgaan met veranderingen is aan de orde van de dag en dat zal ook niet meer verdwijnen. Om ons heen vinden er een hoop veranderingen plaats en dat vraagt om meer flexibiliteit en aanpassen. Ook binnen organisaties vinden er veel veranderingen plaats: dit vraagt dan ook om een andere aanpak als het aankomt op het organiseren van werk. Zo’n aanpak is het creëren van zelforganiserende teams. Dus ben jij manager van een team die de uitdaging om zelf organiserend te worden wil aangaan? Of ben je een professioneel in Zorg en Welzijn? En wil je je team leren om effectief en efficiënt te communiceren?  Dan is een training Zelforganiserende teams wat voor jou!

Doelgroep

De training Zelforganiserende teams is geschikt voor teams die de uitdaging aangaan om zelf organiserend te worden, ongeacht de sector waarin ze opereren. Teams die willen leren om effectief en efficiënt te communiceren, onderling de taken te verdelen en de klant als uitgangspunt nemen.

Programma

Tijdens de training Zelforganiserende teams staan een drietal begrippen centraal, te weten: zelf-organiserend, onderling communicerend en doelbewust handelen. Door het gebruik van een aantal zeer effectieve trainingsmethoden ervaren deelnemers direct waar zij nu staan en wat zij nodig hebben om hun bijdragen aan het zelforganiserende team te leveren. Er wordt tijdens de training veel gewerkt met feedback, maar weer net even anders dan men gewend is.
 

Gedurende de dag maken we gebruik van de kennis en ervaring die al in de groep en bij de individuele deelnbemers aanwezig is. Daardoor ontstaat een optimale leersituatie en is de betrokkenheid maximaal.
 

Zelforganiseren gaat over leren. In de methodiek die we gebruiken staat het leren van de deelnemers en groep centraal. Deelnemers gaan lastige situaties en moeilijke gesprekken niet uit de weg. Zij werken die dag echter aan positieve communicatie aan de hand van de methode AI (Appreciative Inquiry). Tevens wordt deze dag gewerkt met de door Lego Academie ontwikkelde methode Lego™SeriousPlay™. Dit zorgt voor grote betrokkenheid, legt communicatiepatronen feilloos bloot en biedt heldere feedback die werkt en geen pijn doet. Wij noemen dat 'playful learning'.

Resultaat

Gedurende de dag maken we gebruik van de kennis en ervaring die al in de groep en bij de individuele deelnemers aanwezig is. Daardoor ontstaat een optimale leersituatie en is de betrokkenheid maximaal.
Door het gebruik van een aantal zeer effectieve trainingsmethoden ervaren deelnemers direct waar zij nu staan en wat zij nodig hebben om hun bijdragen aan het zelforganiserende team te leveren. Er wordt tijdens de training veel gewerkt met feedback, maar weer net even anders dan men gewend is.

Informatie en aanmelden

Heb je interesse in de training Zelforganiserende teams?
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen, zodat wij je zo snel mogelijk kunnen helpen bij het maken van een keuze.

 

To the webshop

Klik Hier

Copyright © Bricks and Business 2017. LEGO®, SERIOUS PLAY®, the Minifigure and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group, which does not sponsor, authorize or endorse this website