LEGO® SERIOUS PLAY® - Wat is het?

 

 

It is just a matter of getting the imagination going and letting wealth of creative ideas emerge through play (Mortensen, 2012). 

LEGO SERIOUS PLAY is een methode voor strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, ondernemerschap en innovatie. Door de belangrijkste stakeholders bij elkaar aan tafel te brengen en te bouwen aan dialoog, ontstaan nieuwe oplossingen voor bestaande problemen op tafel.

De LEGO SERIOUS PLAY methode draagt bij aan nieuwe samenwerking en een positieve dynamiek. Het bouwen aan de organisatie, op team of business niveau, krijgt letterlijk betekenis en zorgt voor een nieuwe energie en een blik gericht op de toekomst. 

De methode is ontwikkeld door de Associatie van Master Trainers, ten tijde dat de 'founding fathers' onderdeel waren van de LEGO Company. Eén van de trainers van 'de Associatie' is aangesloten bij AvMM en verzorgt (inter-)nationaal trainingen en workshops.

 

De LEGO SERIOUS PLAY methode is jong, innovatief en energiek

De LEGO SERIOUS PLAY methode is een robuuste methode. Het besturingshart komt namelijk voort uit één van de meest doordachte onderwijsmethoden: het constructionisme. En één van de meest toegepaste motivatietheoriën: FLOW.
 

LEGO SERIOUS PLAY is degelijk en doordacht en tegelijkertijd kan iedere manager en medewerker er direct mee aan de slag. Onder begeleiding van een gecertificeerde facilitator zult u de ervaring met deze methode nooit meer vergeten.

Wanneer de LEGO SERIOUS PLAY methode?

  • Als u een vraagt hebt, complex en veelomvattend, en er geen duidelijk antwoord bestaat;
  • Als er voor de deelnemers een noodzaak is om ook over de eigen grenzen heen te kijken, om verbanden en connecties te zien;
  • Als u weet dat er meerdere opties, scenario's en oplossingen mogelijk zijn;
  • Als van iedereen verwacht wordt om zijn/haar bijdrage te leveren en 'betrokkenheid' (engagement en involvement) centraal staat;
  • Als het het om eerlijke én gezamenlijke communicatie gaat.

Meer informatie

Is je interesse gewekt na het lezen over de LEGO SERIOUS PLAY methode? Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

In de rechterkolom staan tevens alle LEGO SERIOUS PLAY trainingen aangegeven, zodat er direct meer te lezen is over de verschillende trainingen.

 

Naar de webshop

Klik Hier

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen

Overzicht LSP trainingen

Business Development

Teamontwikkeling

Business Model Canvas

LEGO SERIOUS PLAY - facilitator training

AvMM Strategy Development

Flow, the secret to happiness

SnapMovie from a Training

Copyright © Bricks and Business 2017. LEGO®, SERIOUS PLAY®, the Minifigure and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group, which does not sponsor, authorize or endorse this website