Creatieve Verander Programma's 

Omdat verandering al lastig genoeg is, ondersteunen wij organisaties vanuit het strategisch oogpunt dat veranderprogramma's moeten zorgen inspiratie en betrokkenheid bij medewerkers.

 

Added Value voor uw klant

Het nadenken over je eigen organisatie is af en toe nodig. Het vertellen over wat het bedrijf onderscheidend maakt, is soms even voor de hand liggend als lastig. Door stil te staan bij het wat, hoe en waarom van je bedrijf en dat systematisch aan te pakken ... ontstaat het verhaal van je organisatie. Duidelijk, helder en voor iedereen begrijpelijk. Leveranciers worden je supporters, klanten je ambassadeurs en medewerkers je fans. Met behulp van de technieken van Storytelling, de uitgangspunten van het Business Model Canvas en de LEGO SERIOUS PLAY Methodiek, maakt u het verschil zichtbaar en concreet.

Added Value voor uw klant leidt tot nieuwe inzichten en maakt het positieve verschil zichtbaar.

 

Service Kompas

Eén van die oer-hollandse spreekwoorden; in z'n eenvoud enorm krachtig ...in de uitvoering naar de klant soms weerbarstig. Want tegemoetkomen aan de verwachtingen is wellicht één van de grootste uitdagingen waar uw organisatie voor staat. Is iedereen binnen uw bedrijf op de hoogte van wat de klant wil en draagt iedereen zijn steentje bij ? De klant begrijpen is allang niet meer alleen voorbehouden aan sales alleen. Met behulp van het Service Compass gaan we met u en uw medewerkers op zoek naar de wensen en behoeften van uw klant ...zo gezegd, zo gedaan. 

 

Naar de webshop

Klik Hier

Informatieaanvraag

 

Een goed voorbeeld, doet volgen ..

Copyright © Bricks and Business 2017. LEGO®, SERIOUS PLAY®, the Minifigure and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group, which does not sponsor, authorize or endorse this website